Канцлерът Ангела Меркел заяви, че бежанците, които искат да изградят живот в Германия, трябва да останат отворени да живеят в по-рядко населени райони, отколкото в големите градове и да проявят малко любопитство относно германската култура.

"Ние очакваме онези, които идват тук, да следват нашите закони, така че те да са малко любопитни за нашия живот", заяви Меркел в седмично видео, цитирано от ДПА.

Германия е приела повече от 1 млн. мигранти и бежанци от 2015 г. насам и се бори с политически и социален натиск с интегрирането на новопристигналите в страната.

Ангела Меркел призна, че много мигранти предпочитат да живеят в големи градове, но често намирането на жилище там може да е трудно.

"Затова аз ги съветвам да стоят в селски райони..., където това може да е на пръв поглед малко непривлекателно", посочи тя. Меркел обясни, че често на тези места хората могат да се погрижат по-добре за интересите на бежанците и да ги интегрират.

Ангела Меркел коментира, че новопристигналите в Германия трябва да приемат ценностите, с които страната живее: толерантност, откритост, религиозна свобода, свобода на словото.