Още двама полицейски служители от американския град Мемфис бяха освободени от задълженията си след смъртта на чернокожия Тайри Никълс, който почина след побой по време на арест, съобщава Си Би Ес.

Така общо седем полицаи са освободени от длъжност във връзка с инцидента, включително петимата, които са уволнени и обвинени в убийство.

Всички те са били отстранени на 8 януари при започването на разследването ден след задържането. Не се изключва да бъдат повдигнати и нови обвинения.

Разпуснаха звеното на биячите в Мемфис

Разпуснаха звеното на биячите в Мемфис

Отговор на призивите за полицейска реформа

Властите посочват, че единият от обявените нови уволнени служители на реда е участвал в първоначалната пътна проверка и е използвал електрошок.

В петък миналата седмица се появи видео от ареста и побоя на Никълс, като сцените с полицейска агресия предизвикаха протести в различни части на страната.

29-годишният афроамериканец е бил спрян от полицаите в Мемфис на 7 януари след съмнения за безразсъдно шофиране. Той умира три дни по-късно заради побоя.

Петимата полицаи, участвали в задържането и обвинени в убийството му, също са афроамериканци. Полицаят, извършил първоначалната пътна проверка, е бял. Самоличността на седмия униформен не е обявена.