Новият ръководител на терористичната организация „Ал-Кайда" Саиф ал Адел (на снимката) планира голям атентат в Лондон, съобщава британският вестник "Дейли мейл".

По този начин ще бъде отмъстено за убийството на Осама бин Ладен, който беше ликвидиран в хода на операцията „Джеронимо", проведена в нощта на 1 срещу 2 май в пакистанския град Аботабад.

Според изданието новият лидер на Ал-Кайда е наредил на своите последователи буквално да сринат града.

Медията цитира изказване на говорител на талибаните в Пакистан. Ехсанула Ехсан заявява, че новият лидер на Ал-Кайда има голям план за Лондон. Той вярва, че Великобритания е гръбнакът на Европа и трябва да бъде срината, допълва Ехсан.

Лидери на Ал Кайда и на талибаните са се срещнали в района по границата между Пакистан и Афганистан, където са признали назначението на Адел за ръководител на терористичната мрежа, съобщава още "Дейли Мейл".

В отговор на завишения риск от атентати в Лондон, британската транспортна полиция е разрешила на служителите си да носят оръжие, когато охраняват места в града, на които се събират много хора. Сред тях са метростанциите, спирките на обществения транспорт и други възлови точки, предполагаеми мишени на терористите.

Преди седмица началникът на лондонската полиция сър Пол Стивенсън обяви, че опасността от атентати във Великобритания след убийството от американски командоси на Осама бин Ладен е изключително висока и нападение може да бъде извършено без предупреждение във всеки един момент.