32-годишен мъж беше обвинен в опит за убийство при намушкването с нож на 11-годишно момиче на Лестър Скуеър в Лондон, се казва в изявление на Метрополицията, цитирано от "Ройтерс".

Йоан Пинтару също е обвинен в притежание на остър предмет, добави полицията. Той няма постоянна адресна регистрация, съобщи Sky News.

11-годишно момиче беше тежко ранено при намушкане с нож на Лестър Скуеър в понеделник и нараняванията на детето не са животозастрашаващи, каза полицията.

Въпреки че първоначално се смяташе, че майката на момичето, 34-годишна, също е ранена, по-късно беше потвърдено, че кръвта от нараняванията на дъщеря й е била погрешно взета за нейни собствени наранявания, каза полицията във вторник.

Пинтару е задържан под стража и ще се яви пред Уестминстърския магистратски съд по-късно във вторник.

Великобритания едва се възстанови от най-големите антиимигрантски и антимюсюлмански протести от 2011 година насам, след като младеж на 17 години, чиито родители са от Руанда, нападна с нож малки момичета на танцов урок по песни на Тейлър Суифт. Три от децата починаха от раните си, а още 9 души, включително двама възрастни, бяха настанени в болница.

Фалшива информация, разпространена веднага след нападението, идентифицира нападателя като млад ислямист, което се оказа неточно. Британските власти обвиниха за насилствените протести, при които бяха атакувани джамии и хотели за мигранти, десни екстремисти, но не изключиха и чуждестранна намеса в организацията им.

Геймър намушка петима в Северозападна Турция

Геймър намушка петима в Северозападна Турция

Двама души са в критично състояние