В Одеса е обстрелван мост над устието на Днестър, съобщиха от местната администрация. Според местните медии това е третият опит за разрушаване на моста.

В социалните мрежи се разпространяват кадри, на които се вижда голяма колона дим.

По данни на оперативното командване "Юг" на Въоръжените сили на Украйна този път ударът е бил нанесен с три ракети. Информацията за щетите по моста се уточнява.

Кметът на Белгород-Днистровски заяви, че има последици от ракетния удар и това създава известни логистични проблеми. Въпреки това Белгород-Днистровски район не е откъснат от останалата част на Одеска област.

И миналата седмица в Одеска област руснаците нанесоха два удара по железопътния мост над устието на Днестър. Линията е повредена.

По-рано говорителят на администрацията Сергей Братчук съобщи и за задържани 12 диверсанти, които са подготвяли провокации за 2 май в Одеса. У тях са намерени оръжия и експлозиви.

Рекети летят по Одеса

Рекети летят по Одеса

Повредено е летището, обявена е въздушна тревота

Одеса бе ударена точно преди влизане в сила на комендантския час на 1 май. Повече от две денонощия на жителите е забранено да излизат. Предишният такъв комендантски час в украинската област Одеса бе обявен от 9 до 11 април.

Освен за ликвидиране на диверсантски групи, каквато цел имаха блокадите в Киев, обявеното в Одеса е и във връзка с годишнината от сблъсъците от 2014 г. между проруски активисти и поддръжници на единството на Украйна, когато загинаха повече от 50 души.