Към 17 октомври телата на 35 военнослужещи и 152 цивилни бяха ексхумирани в деокупирания Лиман в Донецка област, съобщи "Укринформ".

Масов гроб с 50 тела открит в украинския Лиман

Масов гроб с 50 тела открит в украинския Лиман

Поредна зловеща находка

"В Лиман бяха ексхумирани телата на 34 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна. През изминалото денонощие в отделен гроб на територията на града беше намерено тялото на още един военнослужещ. Що се отнася до цивилните, от двете бяха ексхумирани 152 тела масови и индивидуални гробове", съобщи Александра Хаврилко, пресаташе на полицейското управление на Донецка област по време на брифинг.

Както беше отбелязано, следователите продължават да работят на гробните места и броят на откритите тела се увеличава всеки ден.

Нови зверства на руските войници в Лиман

Нови зверства на руските войници в Лиман

Разкрития на украинските власти

Хаврилко каза, че по повечето ексхумирани тела има следи от фатални наранявания от взрив на мина, някои са имали следи от естествена смърт, има и тела със следи от огнестрелни рани.

Както беше съобщено, местните жители посочиха два масови гроба в деокупирания Лиман. В едната са открити тела на войници, а в другата - на цивилни.

Припомняме, че на 1 октомври въоръжените сили на Украйна освободиха Лиман от руските нашественици и поеха контрола над града.

На 4 октомври украинският национален флаг беше официално издигнат над освободения Лиман.

Масови гробове с над 400 тела бяха открити в Изюм, Харковска област.

Миналата седмица стана ясно и заключението на независимата анкетна комисия на ООН за Украйна, а именно беше потвърдено, че са били извършени военни престъпления.

Телата от масовия гроб в Изюм носят следи от насилие

Телата от масовия гроб в Изюм носят следи от насилие

Още петдесет и две тела бяха ексхумирани