В Еленовка е загинал един украински затворник, още четирима са ранени, съобщиха представители на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР). Те обвиниха украинските военни в обстрел на колонията, в която се намират затворниците, съобщава Руската служба на Би Би Си.

ТАСС, позовавайки се на изявление на представители на самопровъзгласилата се република, съобщава, че украинските войски са изстреляли три ракети от реактивна система за залпов огън (РСЗО) "Ураган" по село Еленовка, където се намира колонията.

Това е вторият обстрел на колонията в Еленовка, където се намират украински военнопленници, включително военнослужещи от полка "Азов", които са защитавали "Азовстал".

В резултат на експлозията през нощта на 29 юли в поправителна колония № 120 в Еленовка край Донецк, бяха убити повече от 50 украински военнопленници. Киев и Москва се обвиняват взаимно за случилото се.

Припомняме, че се очаква мисия на ООН, която да посети колонията и да оцени ситуацията след първия обстрел, както и да изясни обстоятелствата около него.

Разследване на CNN отхвърли руската версия за случилото се в Еленовка

Разследване на CNN отхвърли руската версия за случилото се в Еленовка

Според експерти там е възникнал внезапен пожар