Петима души бяха убити и 46 ранени при украинска атака срещу югозападния руски град Белгород късно в петък, каза местният губернатор, цитиран от "Би Би Си"

Вячеслав Гладков каза, че 37 от ранените, включително седем деца, са откарани в болници в града, който се намира на 40 км северно от границата с Украйна.

Видео публикувано в социалните медии, показва кола която бива взривена докато се движи по път. Секунди по-късно се чуват последователни удари и се вижда втора експлозия на няколко метра от колата.

Руското външно министерство осъди атаката.

"Още веднъж призоваваме всички отговорни правителства и съответните международни структури да осъдят категорично тази брутална терористична атака и публично да се дистанцират от режима в Киев и неговите западни куратори, които извършват подобни престъпления", се казва в събота.

Министерството добави, че "специалната военна операция" на Русия ще продължи, докато не бъдат постигнати всички цели, включително "демилитаризацията и денацификацията" на Украйна.

Следственият комитет на Русия съобщи в канала си в Telegram, че е образувал наказателно дело за атаката.

Властите съобщиха също, че жена е била ранена в събота по време на украински обстрел на граничния град Шебекино в района на Белгород.

През последните месеци Украйна организира чести атаки срещу Белгород и други руски гранични региони, като градът е фокусна точка на атаките.

Русия се похвали с още едно превзето село в Донецка област

Русия се похвали с още едно превзето село в Донецка област

Украинската противовъздушна отбрана каза, че е свалила 25 от 52 руски дрона