Сред деветте държавни предприятия в Беларус, цитирани по-рано в списъка с налагани санкциите от Белия дом, са и такива от петролната индустрия, каза говорител на Министерството на финансите, цитиран от "Блумбърг". Сред тях са "Белнофтехим" и неговото американско звено, каза говорителят в неделя. Други, базирани в Беларус, включват производител на гуми, завод за торове и производител на бои. 

Американският авиационен регулатор препоръчва да се лети над Беларус с "изключително внимание"

Американският авиационен регулатор препоръчва да се лети над Беларус с "изключително внимание"

Нови разпореждания

Администрацията на президента Джо Байдън съобщи в петък, че работи върху санкции, насочени към правителството на Беларус заради принудителното кацане на пътническия самолет на Ryanair и ареста на дисидент журналист преди седмица. Американският президент определи ареста на Роман Пратасевич от властите в Беларус като срамно нападение срещу свободата на печата.

Санкциите ще бъдат възстановени от четвъртък, заяви в петък прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, без да назовава компаниите, Представители на Европейския съюз сигнализираха, че санкциите срещу Беларус ще засегнат икономически сектори, близки до президента Александър Лукашенко.

Беларус към пилота на Ryanair: Имате бомба на борда

Беларус към пилота на Ryanair: Имате бомба на борда

Беларуските власти сами се оплетоха в лъжите си

Търговията на САЩ с Беларус възлиза на едва около 112 милиона долара през 2020 г., според американското бюро за преброяване.