Помощникът на руския президент Владимир Путин - Владислав Сурков, участва в заседание на организация на руските "доброволци" в окупираните украинските територии в Донбас.

В петък, 15 февруари, в московския "Президент хотел" се състоя съвещание на Съвета на командирите ва Съюза на доброволците от Донбас, предаде радио "Свободна Европа". Организацията е създадена от бившия "премиер" на сепаратистката "Донецка народна република" Александър Бородай, който е известен и като политтехнолог.

Сурков от своя страна, като член на президентската администрация, отговаря за отношенията с Украйна. Той е наричан "куратор" на сепаратистките "републики" в Донбас. Според "Комсомолская правда", на заседанието Сурков не е взел думата като оратор, но е заявил готовност да окаже помощ за решаването на "социални проблеми".

Бородай е заявил за ситуацията в Източна Украйна, че "все едно, въпросът ще трябва докрай да бъде решаван по военен път".

Руснак, воювал в Донбас: Дойдоха 30 000 руснаци, убивахме хора

Руснак, воювал в Донбас: Дойдоха 30 000 руснаци, убивахме хора

Признава, че нарушават закона, но Путин е на тяхна страна…

Русия отрича, че участва с редовни войски във войната в Източна Украйна, като твърди, че воюващите там военни са "доброволци" или военни "в отпуск". От друга страна, президентският помощник Сурков не за първи път участва в преди съвещания на организацията на Бородай.

Преди няколко дни Владислав Сурков публикува хвалебствена статия за режима на Путин, в която му предрече дълги години съществуване и фактически оправда намесата на Кремъл във вътрешните работи на други страни.

„Обозреватель“: Сурков издаде плановете на Путин за хибридната война

„Обозреватель“: Сурков издаде плановете на Путин за хибридната война

Вълна от критики в мрежата…