Държавният секретар на щата Аризона Кейти Хобс призова в събота бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да приеме поражението си на изборите през 2020 г. и да продължи напред. Това заяви пред Си Ен Ен Кейти Хобс часове преди Тръмп да говори пред свои привърженици във Финикс.

Хобс дори определи митинга на Тръмп като опасен.

"Изводът е, че няма значение какво казва или прави, нищо няма да промени резултата от изборите през 2020 г. Но също така не променя колко опасно е това, което Тръмп прави сега", каза Кейти Хобс.

И Тръмп иска да се изчистят мъртвите души от избирателните списъци

И Тръмп иска да се изчистят мъртвите души от избирателните списъци

САЩ пред реформа

Тръмп ще говори по-късно през деня на събитието във Финикс, Аризона, наречено "Защитете нашите избори".

Републиканците в най-многолюдния окръг в Аризона продължават да провеждат противоречив одит на бюлетините в опит да докажат твърдението на Тръмп, че загубата му от Джо Байдън в щата и в национален мащаб е причинена от широко разпространена измама при вота.

Кейти Хобс се надява да стане губернатор на Аризона. Междинните избори в Аризона за сената също имат ключово значение. Марк Кели, бивш астронавт и известен застъпник за реформа на контрола на оръжията, спечели мястото миналата година. Но той трябваше да завърши мандат и сега Марк Кели трябва да се кандидатира отново, за да си осигури нов мандат от шест години на Капитолия.

Тръмп: Да си върнем контрола над Конгреса

Тръмп: Да си върнем контрола над Конгреса

Критикува имиграционната политика на Байдън

На 6 януари тази година привърженици на Доналд Тръмп нахлуха в сградата на американския Конгрес, за да попречат на утвърждаването на резултатите от произведените през ноември 2020 г. президентски избори, спечелени от демократа Джо Байдън.