Премиерът Бенямин Нетаняху и лидерът на центристката опозиция Бени Ганц заявиха, че са спечелили изборите за парламент (Кнесет), съобщава в. "Джерусалем пост". Изданието се позовава на три екзит пола, които бяха излъчени по трите израелски мрежи.

Оспорвана надпревара на изборите в Израел
Обновена

Оспорвана надпревара на изборите в Израел

Коалицията все още не е сигурна

Нетаняху печели победа, защото блокът на десния му център води с лекота над опозиционния центристки ляв блок на Ганц в проучванията на "Канал 13" и "КАН", съответно с 66 мандата срещу 54 мандата и с 64 мандата срещу 56 депутата. В проучването на "Канал 12" двете спорещи коалиции имаха паритет от 60 места в Кнесета.

Нетаняху натиска плажуващи да излизат от водата и да ходят да гласуват за него

Нетаняху натиска плажуващи да излизат от водата и да ходят да гласуват за него

"Отидете на плаж по-късно"

"Десният блок начело с Ликуд ясно спечели", каза Нетаняху. "Благодаря на израелските граждани за доверието им. Ще започна да създавам дясно правителство с нашите естествени партньори още тази вечер.", обеща премиерът.

"Ние спечелихме!", репликира Ганц. Той призова премиерът да признае поражението си, защото управляващата партия Ликуд не е успяла да спечели 40 мандата.

Изненадата от изборите е, че партията "Зехут", оглавявана от бившия депутат от Ликуд Моше Фейглин не преминава прага от 3,25%.