Руският президент Владимир Путин е бил информиран относно публикации в руските медии, че високопоставени служители от руските специални служби са били арестувани. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

По думите на Песков, той не можел да потвърди нищо относно съобщенията в медиите, които цитират неназовани източници, че двама служители от киберотдела на Федералната служба за сигурност (ФСБ), са били арестувани и обвинени в държавна измяна.

Арестувани руски шпиони предавали секретна информация на ЦРУ

Арестувани руски шпиони предавали секретна информация на ЦРУ

Обвинени са в държавна измяна

Припомняме, че според руските медии разузнавачите Сергей Михайлов и Дмитрий Докучаев са били арестувани през декември и обвинени, че са предавали класифицирана информация на американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ).

Казусът досега не беше коментиран от руски длъжностни лица. Служител на фирмата за киберсигурност "Лаборатория Касперски" също е бил арестуван по свързани обвинения за държавна измяна.

Американските специални служби по-рано обявиха, че руският президент Владимир Путин е наредил да се предприемат действия за намеса в американските президентски избори в полза на Доналд Тръмп и че руски шпиони са хакнали компютърните системи на Демократическата партия на САЩ.