Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че настъпва краят на либералната епоха.

В интервю за "The Financial Times" той заяви, че либералната идея е надживяла своята цел - времето, когато обществото е било против имиграцията и милтикултурализма.

По думите му, през последните десетилетия либералите са се опитвали да диктуват своите възгледи на света, но са допуснали сериозни грешки. Според него канцлерът на Германия Ангела Меркел е постъпила неразумно като се е съгласила да приеме милион бежанци.

Туск: Да отстояваме ценностите си, провокации винаги ще има

Туск: Да отстояваме ценностите си, провокации винаги ще има

При официалното откриване на румънското европредседателство...

"Либералната идея предполага, че не трябва нищо да се прави. Че мигрантите могат безнаказано да убиват, грабят и насилват, понеже правата им като мигранти са защитени." - коментира Путин.

В задочна полемика с него влезе председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който репликира, че ако нещо е остаряла, това е авторитаризмът.

Снимка 365067

Източник: EPA/БГНЕС

"Това, което смятам за остаряло, е авторитаризмът, култът към личността, властта на олигарсите." - заяви Туск след пристигането си в Япония за срещата на G20.

По думите му, "този, който твърди, че либералната демокрация е остаряла, всъщност твърди, че са остарели свободата, правовата държава, правата на човека".

Той подчерта, че ЕС , както и преди подкрепя либералната демокрация и е готов сплотено да защитава.

Руски съд цензурира „Новая газета“, има и първи глобен за обида към Путин

Руски съд цензурира „Новая газета“, има и първи глобен за обида към Путин

ФСБ съди вестника…