Президентът на Русия Владимир Путин предупреди, че руснаците ще "избият зъбите" на онези, които атакуват тяхната страна или хвърлят око на нейната обширна територия, в контекста на дълбока криза в отношенията със Запада, информира "Франс прес".

По време на заседание на правителството шефът на Кремъл каза, че враговете на Русия се опитвали да отсекат крилата ѝ всеки път, когато страната станела силна.

Байдън отменя санкции срещу "Северен поток 2" и съюзник на Путин

Байдън отменя санкции срещу "Северен поток 2" и съюзник на Путин

Германия е доволна, Русия е доволна, в доклад до Конгреса пише - "Отмяната на санкции е в национален интерес на САЩ"

"Всеки иска да ни хапе някъде или да отхапе нещо от нас", изтъкна Путин и предупреди: "Но те, онези, които ще го направят, трябва да знаят, че ще им избием зъбите, за да не могат да хапят."

Дори след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., Русия, най-голямата страна по територия, е "твърде голяма за някои", отбеляза Путин.

Той не е посочил изрично имената на руските противници, но подчертал, че е важно да продължат да развиват въоръжените сили, за да защитят страната.

68-годишният руски държавен глава, който е на власт повече от две десетилетия, е известен с това, че не се церемони с подбора на думите по време на публични срещи.

Русия, Украйна, Сирия и енергетика - темите между Русия и САЩ

Русия, Украйна, Сирия и енергетика - темите между Русия и САЩ

Блинкен и Лавров се видяха очи в очи

През 1999 г. той обеща да удари сепаратисти дори в "клозета в двора", което възвести приемането на по-крути мерки от властите срещу чеченските екстремисти.

Напрежението между Москва и Запада е голямо заради множество въпроси, включително струпването на руски войски на границата с Украйна, намесата в изборите в САЩ и други предполагаеми враждебни действия.

Но признаците за възможна деескалация напоследък нарастват, като руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън наблегнаха на диалога по време на среща на четири очи в Рейкявик снощи.

Кремъл приветства "положителните сигнали" в отношенията между САЩ и Русия

Кремъл приветства "положителните сигнали" в отношенията между САЩ и Русия

Но "няма да бъде лесно"