Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия и западният военен алианс НАТО трябва да си сътрудничат в борбата с тероризма, защото ако не го сторят, ще има още терористични атаки, съобщава "Ройтерс".

Путин омаловажава действията на Тръмп: Бъдете щастливи

Путин омаловажава действията на Тръмп: Бъдете щастливи

Докато други международни фактори го осъждат остро

Путин, изказвайки се пред Международния икономически форум в Санкт Петербург, подчерта обаче, че разглежда НАТО като инструмент на американската външна политика и че Русия била притеснена да вижда, че неговата военна инфраструктура се приближава до нейните граници.

Запитан дали Русия ще спечели от скорошните спорове около НАТО, предизвикани от американския президент Доналд Тръмп, Путин се пошегувал, че Русия щяла да спечели, само ако алиансът престане да съществува.  

Освен това Путин отрекъл, че Русия се е месила в американските президентски избори, посочвайки, че тези твърдения били безпочвени.

Русофобията на Запада няма да е вечна, убеден Путин

Русофобията на Запада няма да е вечна, убеден Путин

Обвини Запада в стремеж да монополизира властта

По думите на руския държавен глава, твърденията не съдържали "нищо конкретно, само предположения". Той добавил, че IP адресите, за които се твърди, че принадлежат на руски хакери, биха могли лесно да бъдат манипулирани и не могат да бъдат доказателства.

Американските специални служби обвиниха Русия в хакерски атаки срещу имейли на Демократическата партия, с което е подпомогнала Доналд Тръмп да спечели изборите, а разследванията на ФБР и Конгреса за връзките на предизборния щаб на Тръмп с Русия разбиха надеждите на Кремъл за разведряване с Вашингтон.

Путин приписа обвиненията за намеса на Русия на гнева на демократите заради загубата на изборите, добавяйки, че Тръмп е спечелил, защото е бил по-успешен в предизборната си кампания.

Хакерстват само отделни "патриотични" руснаци, не и държавата, убеждава Путин
Обновена

Хакерстват само отделни "патриотични" руснаци, не и държавата, убеждава Путин

Никакви хакери не можели да повлияят на изборите където и да било по света