Руският президент Владимир Путин обяви, че има известен напредък в преговорите на Москва с Украйна, но не предостави подробности, съобщава "Ройтерс".

Има определени положителни промени, казват ми преговарящите от наша страна, сподели той по време на среща с беларуския си колега Александър Лукашенко.

Путин подчерта, че разговорите продължават "практически всеки ден".

СССР винаги е живял в условията на санкции, развивал се е и е постигнал огромни успехи, заяви президентът Владимир Путин. Дори и след 90-те години на миналия век санкциите срещу Русия бяха запазени, а след това преминаха към новите и модерни времена на Съветския съюз, заяви той по време на срещата. 

Вчера се проведе поредният кръг от преговорите между Русия и Украйна. В 15-тия ден от началото на руската агресия министрите на външните работи на двете страни Сергей Лавров и Дмитро Кулеба се срещнаха в турския град Анталия.

Огънят в Украйна няма да спре

Огънят в Украйна няма да спре

Кулеба съобщи, че Лавров не се е ангажирал и с хуманитерни коридори

Те обаче не успяха да се договорят за прекратяване на огъня нито за хуманитарни коридори за евакуация на жителите на Мариупол.

Украйна вече няколко пъти настоява за преки разговори между президента Володимир Зеленски и руския му колега Владимир Путин, стига Путин "да не го е страх".

Третият кръг от преговорите между руската и украинската делегация също приключиха без особени резултати. Те се проведоха отново в Беловежката гора, в Беларус близо до границата с Полша.

Преди това Русия обяви официално исканията си към Украйна - да прекрати военните действия, да промени конституцията си, за да декларира неутралитет, да признае Крим за руска територия и да признае сепаратистките райони на Донецк и Луганск за независими територии.

Украйна иска пряк разговор Путин - Зеленски, стига Путин "да не го е страх"

Украйна иска пряк разговор Путин - Зеленски, стига Путин "да не го е страх"

Руският президент бил този, който взема окончателните решения