Руският президент Владимир Путин отговори на изявленията, направени вчера по негов адрес от Джо Байдън, като пожела здраве на американския си колега, информира ТАСС.

Байдън подчерта в интервю за ABC, че руското държавно ръководство трябва да "плати цената" за опитите на Москва да се намеси в американските избори, а също така отговори утвърдително, когато беше попитан дали смята Путин за "убиец" (killer).

Байдън счита Путин за "убиец"
Обновена

Байдън счита Путин за "убиец"

Русия трябва да "заплати цена" за намесата си в американските избори

"Що се отнася до изказванията на моя американски колега. Какво бих му отговорил? Бих му казал: "Бъди здрав!" Пожелавам му здраве", заяви руският държавен глава, като отбеляза, че го казвал "без ирония, без шеги."

Путин настоя, че сред политическата върхушка в САЩ имало много честни и почтени хора, като Русия щяла да разчита на тях.

Путин отбеляза, че американското държавно ръководство е настроено на отношения с Руската федерация само при условията на Вашингтон, докато Русия щяла да работи само при изгодни за себе си условия.

Русия иска извинение от САЩ, след като Байдън нарече Путин убиец

Русия иска извинение от САЩ, след като Байдън нарече Путин убиец

Депутати зоват за остра реакция срещу Вашингтон, повратна точка между САЩ и Русия

"В детството, когато се карахме помежду си в двора, казвахме: "Което както се ругае, така се и казва." И това не е случайно. Това не е само детска поговорка и шега. Смисълът е много дълбок в това психологически. Ние винаги в другия човек виждаме собствените си качества и мислим, че той е същият като нас", коментира още руският президент.

Путин отбеляза, че в историята на всеки народ "има много драматични и кървави събития".

"Но когато оценяваме други хора или когато оценяваме дори други държави, други народи, ние винаги изглеждаме като в огледало. Винаги виждаме себе си там", настоя той.