Руски войници са атакували с дрон двама цивилни в украинския Херсон. Това съобщи Херсонската областна военна администрация във "Фейсбук", цитирана от "Укринформ".

"Двама мъже, 61 и 65, бяха ранени, след като експлозиви бяха пуснати от дрон. Двамата пострадали получиха взривни и черепно-мозъчни наранявания, както и комоцио", се казва в публикацията.

Единият мъж е с рани по лицето, гърдите и корема, а другият е с наранявания по предмишницата и крака.

Руски обстрел рани седем души в украинския град Никопол

Руски обстрел рани седем души в украинския град Никопол

Градът е обект на чести обстрели в последните дни

Припомняме, че по-рано в четвъртък руски обстрел рани седем души в украинския град Никопол в Днепропетровска област. 

Руските сили атакуваха райони около град Никопол с дронове и артилерия в сряда вечерта и в четвъртък сутринта. Тези атаки са нанесли щети на инфраструктурата, четири жилищни сгради, газопровод и електропреносна линия.

Украйна свали 21 от 22 руски дрона в шест области - Киевска, Черниговска, Житомирска, Сумска, Днепропетровска и Полтавска област. 

Има данни за пострадали. 

Петима загинали и над 50 ранени след руската атака в Днипро

Петима загинали и над 50 ранени след руската атака в Днипро

Четирима ранени са в тежко състояние

По-късно вечерта въоръжените сили на Украйна съобщиха, че тази вечер руските военни са нанесли удар с балистична ракета по пристанищната инфраструктура в Одеска област.

Повредени са сгради и други конструкции, които се ползват от пристанището. Възникнал е и пожар, който е бил ликвидиран. Ръководителят на Одеската областна администрация Олег Кипер съобщи и че един човек е бил убит и още седем са ранени.

Последният удар на руската армия по Одеса бе от 24 юни, когато отново пострада гражданска инфраструктура и пострадаха четирима души.

Междувременно стана ясно, че в Днипро броят на жертвите на ракетната атака, извършена от Руската федерация на 3 юли, се е увеличил до седем - 58-годишна жена е починала в болница. Това съобщи в Telegram ръководителят на Днепропетровската областна държавна администрация Сергей Лисак, цитиран от "Укринформ".

"Още една загуба. 58-годишна жена почина в болница. Тя беше ранена по време на вчерашната руска атака срещу Днепър. Лекарите направиха всичко по силите си. Но нараняванията бяха твърде тежки", написа Лисак.