На мястото на руския ракетен удар по съоръжение в Лвовска област е намерено тялото на мъж. Така броят на загиналите нарасна на двама.

Това съобщи вечерта началникът на Лвовската областна военна администрация Максим Козицки в канала си в Telegram. Спасителните и издирвателните операции продължават.

"За съжаление, под развалините на административната сграда на обекта от критичната инфраструктура в Лвовщина, която тази сутрин беше атакувана с крилати ракети, намериха тялото на още един човек. Искрени съболезнования на близките" - написа ръководителят на военната администрация.

В неделя вечерта руските нашественици атакуваха страната с 14 крилати ракети Х-101/Х-555, 11 безпилотни летателни апарата "Шахед", балистична ракета "Искандер-М" и управляема авиационна ракета Х-59.

Украинската противовъздушна отбрана успя да свали 9 руски ракети Х-101/Х-555 и 9 безпилотни летателни апарата Шахед-136/131.

Украйна: Свалихме 10 от 17 руски дрона, удари по Лвов и Харков

Украйна: Свалихме 10 от 17 руски дрона, удари по Лвов и Харков

Не се събщава за загинали

От пресцентъра на Силите за отбрана на Южна Украйна съобщиха, че са били атакувани енергийна инфраструктура в Одеска област и агропромишлени обекти в Херсонска област.

От Лвовска област съобщиха, че руснаците са ударили обект от критичната инфраструктура, който вече е бил атакуван на 24 и 29 март. Двама души са убити.

В Лвов и областта му живеят католици, които вчера празнуваха Възкресение Христово.