Водеща организация, Комитетите за местна координация (LCC), обяви, че напуска сирийската опозиция в изгнание, обвинявайки я, че е подкопана от вътрешен конфликт и манипулация от чужди сили, съобщава „Франс прес".

В писмо до Сирийската национална коалиция Комитетите отбелязват, че обединението се е превърнало в „блокове, свързани с чужди сили", имайки предвид Саудитска Арабия, Катар и Турция.

„Искаме да ви информираме, че LCC реши да се оттегли официално от коалицията", отбелязват активистите в писмо, с което се е сдобило и „Франс прес".

Надявахме се, че тази политическа формация, в която ние сме едни от основателите, ще реализира аспирациите на народа и принципите на революцията, за която ние платихме невъобразима цена. За съжаление имахме няколко случая, които подчертават неспособността да се проведе тази мисия, подчертават от организацията, допълвайки, че чрез мрежа от активисти в страната са покрили събитията от началото на сирийската криза през 2011 година.

Според LCC „неинституционални" работни методи и създаване на „блокове, свързани с фактори и външни сили, които са основна причина за възникване на вътрешен конфликт заради персонални амбиции на някои членове в коалицията".

Срамуваме се от това, което се случва в коалицията", заключават от активистката организация.