Роднини на мобилизирани руснаци публикуваха апел, в който се противопоставят на безсрочната мобилизация и молят руския народ за помощ за връщането на мъжете у дома, съобщава Руската служба на Би Би Си.

Апелът и петицията са публикувани в телеграм-канала "Път към дома", обединяващ близките на мобилизираните.

"Помним как президентът обеща, че резервистите няма да бъдат призовавани, че задачите по време на Специалната военна операция (така в Русия наричат официално войната в Украйна-бел.ред.) ще се изпълняват само от професионални войници. И след това нашите близки бяха отведени в Украйна", се казва в апела. "Обещанията се оказаха празни. Много от тях никога няма да се върнат. Мобилизацията се оказа ужасна грешка. Бяхме наказани за нашето законосъобразно поведение. (тук се има предвид, че над един милион руснаци избягаха в чужбина заради мобилиззацията-бел.ред.) По-голямата част от нашите мъже нашите мъже плащат за паравана на стабилността с кръв, а ние плащаме със здраве и сълзи."

"Колко абсурдно е всичко, което се случва сега. Президентът обяви 2024 г. за година на семейството. Иронично, като се има предвид, че съпругите вият от мъка без мъжете си, децата растат без бащи, а много вече са сираци. А сатанистът-канибал, извършил рецидив след първото си лишаване от свобода, е освободен шест месеца по-късно, след като е изкупил серийните убийства. Нашият президент все още има чувство за хумор! Нашите вече 15-ти месец изкупуват КАКВО? Те вече са дали толкова много на Родината, че тя никога няма да може да им се отплати.

Очевидно Родината ни се "освобождава" за каймака на обществото: маниаци, пияници, мигранти, неимоверно богати чиновници и техните деца (защо не са в окопите, между другото?) Отрицателна селекция в действие. Ние предлагаме руския свят, но какво се оказа? Изглежда сме сбъркали някъде. Въпрос: има ли все още шанс да се надскочим?" - питат се близките и обявяват началото на събиране на подписи в подкрепа на исканията им.

Путин е решил да се кандидатира за президент през 2024 г.
Обновена

Путин е решил да се кандидатира за президент през 2024 г.

Лидерът на Кремъл смята, че трябва да преведе Русия през най-опасния ѝ период от десетилетия