Началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов вече ще председателства и Комитета по разузнаване към президента на Украйна, а Григорий Галаган е назначен за първи заместник-ръководител на Център за специални операции "А" на Службата за сигурност на Украйна.

Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си обръщение, цитирано от "Укринформ".

"Днес взех важни кадрови решения. По-специално, ръководителят на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов също ще председателства Комитета по разузнаване към президента на Украйна",

Бойният генерал Виктор Горенко е назначен за нов командир на Силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна.

"Григорий Галаган беше преместен в друго направление и с цел обновяване на Службата за сигурност на Украйна беше назначен за първи заместник-началник на Център за специални операции "А" на Службата за сигурност на Украйна", добави президентът.

Държавният глава благодари и на десантно-десантните войски, Сичеславската бригада, които за малко повече от денонощие "приземиха" два руски военни самолета и един хеликоптер.

"Трябва да направим всичко, за да разширим подобно "кацане" на всички руски самолети и ракетни продукти в нашето небе", каза той.