Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу обяви, че неотдавнашните бомбардировки на Русия в сирийската провинция Идлиб са избили цивилни и умерени бунтовници, като това ще бъде обсъдено с руския президент Владимир Путин при посещението му в Анкара в четвъртък, съобщава "Ройтерс".

Избиването на цивилни нарушава споразумението от Астана, подчерта Чавушоглу в интервю за турската телевизия "Хабер", добавяйки, че Москва трябва да бъде "внимателна".

Междувременно от руското военно министерство отрекоха, че руски самолети са бомбардирали подкрепяни от САЩ милиции в сирийската провинция Дейр ез Зор по-рано днес, посочвайки, че руските военни винаги били внимателни в гарантирането, че въздушните удари са точни, съобщават руските медии.

Уточнява се, че ген.-майор Игор Конашенков е отрекъл твърденията на Сирийските демократични сили, които са алианс между кюрдски и арабски бойци, биещи се с подкрепата на оглавяваната от САЩ международна коалиция, че Русия е убила един от техните бойци и е ранила други двама във въздушния удар.