На заместник-посланика на САЩ в Русия Барт Горман е била връчена нота за обявяването на 10 служители на американското посолство в Москва за персони нон грата. Това се посочва в съобщение на руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"На 21 април заместник-ръководителят на американската дипломатическа мисия в Руската федерация Барт Горман беше извикан в руското външно министерство, като получи нота за обявяването за персона нон грата на 10 служители на посолството на САЩ в Москва. Тези лица е наредено да напуснат територията на страната ни до края на деня на 21 май", посочват от руското външно ведомство.

САЩ гонят десетима шпиони на Русия, наложиха ѝ нови санкции

САЩ гонят десетима шпиони на Русия, наложиха ѝ нови санкции

Работели под дипломатическо прикритие в посолстовото на Русия в САЩ

"Тази мярка е огледален отговор на враждебните действия на американската страна срещу редица служители на руското посолство във Вашингтон и генералното консулство на Русия в Ню Йорк, които бяха неоснователно обявени за персона нон грата", допълват от руското външно министерство. 

Русия в близко време щяла да предприеме по-нататъшни стъпки в отговор на антируските санкции на САЩ, увери руското външно министерство.

"В близко бъдеще ще последват по-нататъшни стъпки в рамките на анонсираните в изявлението на Министерството на външните работи на Русия на 16 април комплекс от ответни мерки на последната вълна от незаконни антируски санкции на САЩ", допълниха от ведомството.

Всички в НАТО подкрепят санкциите на САЩ и осъждат дестабилизираща Русия

Всички в НАТО подкрепят санкциите на САЩ и осъждат дестабилизираща Русия

Русия: Конфронтацията на САЩ не е в интерес за народите на водещи ядрени сили