Натискът на ФБР върху руснаците, които живеят в САЩ, се увеличи значително. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на източник в руското външно министерство в навечерието на посещението на руския външен министър Сергей Лавров във Вашингтон.

"ФБР значително засили натиска върху нашите сънародници, живеещи в САЩ, които са заподозрени в нелоялност. През юли 2018 г. Мария Бутина бе арестувана във Вашингтон само заради руския си паспорт, обясняват политически лобизъм след русофобска истерия", обяснява източникът.

Руската дипломатическа служба обръща внимание и на продължаващи арести и отвличания на руски граждани от американските разузнавателни служби в трети страни, от 2008 г. са регистрирани 53 случая, допълва източникът.

"Ройтерс" съобщава, че руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещне с президента Доналд Тръмп по време на разговорите във Вашингтон във вторник, цитирайки "Интерфакс" и източник в министерството на външните работи на Русия.

Руското външно министерство съобщи по-рано, че Лавров ще пътува до Вашингтон за разговори с американския държавен секретар Майк Помпео, но не спомена разговорите с Тръмп.

Отношенията Русия-САЩ са на историческо дъно след края Студената война.

Готви се среща на Лавров с Тръмп

Готви се среща на Лавров с Тръмп

Руският външен министър ще посети САЩ