Кремъл заяви, че разглежда западните предположенията, че руски хакери може да са пуснали британско американски търговски документи преди изборите на Великобритания с ирония, заявявайки, че подобни твърдения често са за отклоняване на вниманието, съобщава "Ройтерс".

Москва реагира, след като експерти заявиха, че изтичането и разпространението онлайн на класифицираните документи, приличат на разкрита тази година кампания за дезинформация, която произхожда от Русия.

Опозиционната Лейбъристка партия заяви на 27 ноември, че класифицираните документи показват, че управляващите консерватори планират да предложат държавната Национална здравна служба - NHS за продажба в търговски преговори с Вашингтон, нещо, което премиерът Борис Джонсън отрече.

Фен съм на Брекзит, обяви Тръмп и увери Лондон, че няма да купува здравеопазването им

Фен съм на Брекзит, обяви Тръмп и увери Лондон, че няма да купува здравеопазването им

Мисля, че Борис е много способен и мисля, че той ще свърши добра работа

NHS се превърна във важен въпрос za изборите на 12 декември, в които лейбъристите са близо до консерваторите, въпреки че губят преднината си според някои проучвания на общественото мнение.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че е лесно да се демонизират руските хакери.

"Такъв упорит термин - руски хакер - практически се използва като фетиш, за да се разсее вниманието от собствените им проблеми", коментира Песков пред журналисти.

Корбин изобличи Лондон, че води тайни преговори със САЩ за продажба на здравеопазването

Корбин изобличи Лондон, че води тайни преговори със САЩ за продажба на здравеопазването

Той се опитва да прикрие таен дневен ред и днес беше изобличен

"Много е удобно за демонизиране, за прикриване на собствените главоболия и за използване на този фетиш, за да плаши хората с руски хакери. Неведнъж сме се изказвали срещу това и гледаме на всичко това с ирония."

Песков заяви, че твърденията, свързани с руските хакери, обикновено се основават на непотвърдена информация и не са подкрепени от факти.

"Така че не е възможно да ги коментираме сериозно", обяснява той.

В същото време, "Блумбърг" съобщи, че ФБР третира всяко мобилно приложение, което излиза от Русия, като "потенциална заплаха за контраразузнаването", в писмо до лидера на демократите в Сената Чък Шумер.

Великобритания не си продава здравната система на САЩ

Великобритания не си продава здравната система на САЩ

Такава клауза не може да съществува в британско-американско търговско споразумение

Притесненията са за "правните механизми, с които разполага правителството на Русия, които позволяват достъп до данни" в страната.

Тази година Русия прие закон, подкрепен от президента Владимир Путин, призоваващ за "суверен интернет", който насочва трафика през вътрешните сървъри.

"Руските разузнавателни служби поддържат стабилни възможности за кибер експлоатация", заяви ФБР и добави, че властите там "могат да осъществяват достъп до всички комуникации и сървъри в руските мрежи" без искания до интернет доставчици.

Когато използвате услуги като FaceApp, хората разкриват много за себе си, включително биометрични данни, заяви Джим Бейкър, бивш генерален съветник на ФБР.

Хората "се отказват от много информация, която може да бъде полезна за чуждо правителство, ако искат да се насочат към вас или някой в ​​социалната мрежа около вас", допълва Бейкър.

Електронните устройства в Русия вече задължително ще са с руски софтуер

Електронните устройства в Русия вече задължително ще са с руски софтуер

Възможност да се следи всеки потребител…