САЩ планират да разположат наземни и кибернетични сили в Източна Европа през 2019 г. Това съобщи началникът на Съвместния щаб на Организацията на договора за колективна сигурност - ОДКС, генерал Анатолий Сидоров, цитиран от ТАСС.

"Съединените щати възнамеряват тази година в Източна Европа да разгърнат сухопътни войски, както и киберподразделения," обяснява той.

В допълнение, Пентагонът планира да разположи модернизирани авиационни ядрени боеприпаси в Европа през 2020 г.

"Съединените щати одобриха в края на 2018 г. програмата за серийно производство на модерни авиационни атомни боеприпаси. Разполагането на тези оръжия в авиационни бази в Белгия, Холандия, Германия, Италия, Турция, където в момента се съхраняват около 200 неуправляеми въздушни бомби от предишното поколение, се планира да започне в първата половината на 2020 г.", допълва генералът.

Зигмар Габриел за Европа и новото състезание за ядрени оръжия

Зигмар Габриел за Европа и новото състезание за ядрени оръжия

Източноевропейците не вярват, че западноевропеец би се жертвал за тях

Припомняме, Русия съобщи вчера, че трябва да разработи нова наземно базирана крилата ракета, която да бъде модификация на крилатата ракета "Калибр", както и нова наземно базирана свръхзвукова ракета с голям обсег преди 2021 г., за да отговори на планираното от Вашингтон излизане от договора за контрол на ядрените оръжия.

Руският президент Владимир Путин обяви на 2 февруари, че Русия е прекратила спазването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г., след като САЩ обявиха, че от 2 февруари се оттеглят от договора, обвинявайки Москва в нарушения.

Танковете на Русия щели да смажат НАТО в Европа при Трета световна война

Танковете на Русия щели да смажат НАТО в Европа при Трета световна война

Нападение на руски танкове щяло да се превърне в "кошмар" за НАТО