Посланикът на Молдова в Москва е бил извикан в руското външно министерство за остър протест във връзка със считаните като неприятелски действия на Кишинев.

Това съобщава ТАСС, като цитира руското външно министерство. 

Той е бил информиран за решението да се блокира влизането на територията на Руската федерация на редица служители на републиката. 

Изразена е била загриженост относно информацията за плановете на републиката да помогне в подготовката на въоръжените сили на Украйна в Молдова.

Случаите на дискриминация срещу руснаци, влизащи в Молдова, са станали системни, а Кишинев не се отказва от агресивната антируска реторика, според Москва.

Молдова и Украйна създават още 7 общи ГКПП-та

Молдова и Украйна създават още 7 общи ГКПП-та

Поредна стъпка към членството в ЕС

Лидерите на ЕС се съгласиха да започнат преговори за влизане с Украйна, въпреки че тя продължава да се бори с Русия.  Русия заяви по-рано през декември, че решението на ЕС да започне преговори за членство с Украйна и Молдова е политизирано решение, което може да дестабилизира блока.

Молдова и Украйна ще имат още седем общи гранични контролни пункта. Това обявиха страните през декември. 

Молдова осъди руските действия срещу Украйна и оттогава решително насочи външната си политика към интеграция в евроатлантическите институции.

Санду допуска Молдова да влезе в ЕС на две стъпки

Санду допуска Молдова да влезе в ЕС на две стъпки

По териториално разделение