Русия разполага зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие С-400 на полуостров Крим, съобщава "Интерфакс", които се позовават на информация руското министерство на отбраната. "Ройтерс" също съобщава новината.

Информацията е на фона обявеното от Украйна въвеждане на военно положение в продължение на 30 дни в някои части на страната след руското залавяне на три украински кораба край бреговете на Крим в неделя.

Новите системи С-400 ще са напълно функциониращи до края на годината.

Русия подготвя мащабни военни учения в Керченския проток

Ученията ще са с фокус подобряване на бойната готовност и ефективност на руската армия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира по-рано, че може да отмени планираната среща с руския президент Владимир Путин на срещата на високо равнище на Г-20 в Аржентина.

В неделя, Русия стреля и иззе три украински кораба в Керченския проток, който разделя Крим от руската континентална територия. Украйна отговори с въвеждане на военно положение

Инцидентът доведе до извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, където посланиците на Русия и Украйна си отправиха взаимни обвинения, че се опитват да предизвикат конфликт заради нисък рейтинг на одобрение на лидерите на двете държави.

Руският президент Владимир Путин е изразил "сериозно безпокойство" относно решението на Украйна да въведе военно положение.

Порошенко и Путин не са обсъждали инцидента в Керченския пролив

Порошенко и Путин не са обсъждали инцидента в Керченския пролив

Според украинския президент, разговор е поискан, но не е получен отговор