Президентът на САЩ Доналд Тръмп обясни, че може да отмени планираната среща с руския президент Владимир Путин на срещата на високо равнище на Г-20 в Аржентина, поради морския сблъсък между Украйна и Русия, съобщава "Ройтерс".

Тръмп очаква "пълен доклад" от своя екип за трите украински военни кораба заловени от Русия и техните екипажи.

Тръмп за Крим: Изобщо не сме доволни от това

Тръмп за Крим: Изобщо не сме доволни от това

Ники Хейли призова Русия да спазва навигационните права и свободи на всички държави, в името на международния мир и сигурност

"Това ще бъде много определящо. Може да нямам среща. Може би дори няма да имам среща ... Не ми харесва тази агресия. Аз изобщо не искам тази агресия", коментира Тръмп.

Тръмп би трябвало да се срещне с Путин в кулоарите на срещата на високо равнище на Г-20 в Буенос Айрес в петък и събота.

Русия се подготвя за срещата Путин-Тръмп, не са уведомени за друго

Русия се подготвя за срещата Путин-Тръмп, не са уведомени за друго

Ако Тръмп вижда агресия в действията на Украйна, за това може да се спори, друго не са съгласни

Срещата "Тръмп-Путин" предвижда да обхване въпроси за сигурността, контрола върху въоръженията и проблемите в Близкия изток и Украйна, заяви пред репортери Джон Болтън.

Държавният департамент на САЩ призова европейските държави да положат повече усилия, за да помогнат на Украйна да се бори с Русия.

Русия подготвя мащабни военни учения в Керченския проток

Русия подготвя мащабни военни учения в Керченския проток

Ученията ще са с фокус подобряване на бойната готовност и ефективност на руската армия

Русия стреля и иззе три украински кораба в Керченския проток, който разделя Крим от руската континентална територия. Украйна отговори с въвеждане на военно положение. Шестима украинци са ранени, един е в критично състояние. Според Москва трима украинци са ранени.

Инцидентът доведе до извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, където посланиците на Русия и Украйна си отправиха взаимни обвинения, че се опитват да предизвикат конфликт заради нисък рейтинг на одобрение на лидерите на двете държави.

Руският президент Владимир Путин е изразил "сериозно безпокойство" относно решението на Украйна да въведе военно положение.

Порошенко и Путин не са обсъждали инцидента в Керченския пролив

Порошенко и Путин не са обсъждали инцидента в Керченския пролив

Според украинския президент, разговор е поискан, но не е получен отговор