Кремъл продължава да се подготвя за срещата на президентите на Русия и Съединените щати, Владимир Путин и Доналд Тръмп, по време на срещата на Г-20 в Аржентина, съобщава ТАСС.

"Подготовката продължава, срещата е договорена, нямаме друга информация от американски колеги", коментира прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, думите на Тръмп относно възможността да се отмени срещата му с Путин в Аржентина.

"Обръщаме внимание на това изявление на Тръмп за инцидента с украинските кораби в Керченския проток, също така обърнахме внимание на вчерашното изявление на колегата ми от Белия дом, който каза, че Тръмп планира да проведе серия от срещи, включително с Путин", добави Песков.

В същото време той коментира и думите на Тръмп за агресията по време на инцидента в Керченския проток. "Ако зависи от това, кое той нарича агресия, ако той нарича агресия действията на украински военни кораби, това е едно нещо, може да се спори дали става въпрос за агресия или не. Ако той нарича агресия, действията на руските граничари да спрат опит за нарушаване на държавната граница на Русия, това е различно, с това ние не сме съгласни", обясни прессекретарят на руския лидер.

Тръмп мисли да отмени срещата си с Путин

Тръмп мисли да отмени срещата си с Путин

Не харесва агресията между Украйна и Русия и изобщо не я иска

Песков коментира, че "графикът на президента Путин в петък и събота е насрочен за всяка минута, като се вземат предвид трите измерения на престоя в Аржентина: това е пряко участие в срещата на върха на Г-20, това са двустранни срещи в други формати, които ще се проведат в рамките на срещата на високо равнище, и официално посещение в Аржентина, което ще се проведе и в двата споменати дни."

Песков не уточнява, кой ден по време на престоя на Путин в Аржентина ще се състои срещата му с Тръмп.

Порошенко обяви, че му е обещана военна и пълна подкрепа от САЩ

Порошенко обяви, че му е обещана военна и пълна подкрепа от САЩ

Разговарял е с Помпео, който обещава защита на суверенитета на страната