Руските военноморски сили са започнали учения, включващи артилерийски и ракетен огън в Източното Средиземноморие, съобщиха от руското военно министерство, цитирани от „Франс прес”.  

„Щурмова група на руския военноморски флот започна тактически учения в източната част на Средиземно море”, се посочва в изявление на руските военни и се добавя: „По време на ученията ще бъдат тествани способностите на военноморските сили да се справят с разрешаването на кризи от терористичен характер.”

Русия вече подсили своите военноморски сили в района, за да засили бомбардировките си в подкрепа на сирийския президент Башар Асад.

Два от най-новите руски корвета клас „Буян” ще вземат участие в ученията заедно с корабите, които вече са разположени за постоянно в района.

Съобщава се още, че военните кораби са оборудвани с най-новата ракетна система с далечен обсег, която е била използвана, за да бомбардират позиции на ДАЕШ („Ислямска държава”) в Сирия през миналата година.  

Ученията са най-новите в поредицата от маневри, провеждани от руските сили откакто отношенията със Запада се влошиха до най-ниската си точка от края на Студената война насам заради конфликта в Украйна.