Предстоятелят на Руската православна църква обяви, че капацитетът за събиране на данни на устройства като смартфоните рискува да доближи човечеството до идването на Антихриста.

В интервю за руската държавна телевизия патриарх Кирил коментирал, че църквата не се противопоставя на технологичния прогрес, но е разтревожена, че "някой може да знае точно къде се намирате, да знае точно от какво се интересувате, да знае точно от какво се страхувате" и че такава информация може да бъде използвана за централизиран контрол на света, съобщава "Асошиейтед прес".

"Контролът от една точка е предвестник на идването на Антихриста, ако говорим за християнския възглед. Антихристът е лицето, което ще бъде начело на световната мрежа (www), която контролира целия човешки род", предупреди руският патриарх.

Украйна получи томоса за автокефалията на украинската църква

Украйна получи томоса за автокефалията на украинската църква

Преди церемонията по връчването на томоса беше отслужена литургия

Патриарх Кирил, който е отявлен поддръжник на политиката на Кремъл, по-рано призова световните лидери да осъдят действията на Украйна по създаването на независима църква, скъсваща с Руската православна църква. Този ход беше направен на фона на нарастващото напрежение между Москва и Киев, след като двете страни продължават да се обвиняват взаимно за най-тежката криза от години след инцидента в Керченския проток.