Европейският съюз е част от миналато. Сърбия няма място там. Приятелството ни с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически от картата на света. Това заяви в интервю за "Вечерние Новости"сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин, който е считан за един от най-доверените хора на президента Александър Вучич.

Той изтъкна, че Вучич е държавник, който води сметка за интересите на Сърбия.

"Той няма нужда да се изповядва пред медиите и политиците и да разказва какво ще предприеме. Той трябва да се грижи за Сърбия и сърбите, независимо от това къде живеят те. Вярвам в неговите решения и знам, че той никога няма да загуби достойнството си. В него мога да вярвам, защото никога не е взел решение във вреда на Сърбия", категоричен бе Вулин, цитиран от БГНЕС.

Относно критичния доклад за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия сръбският вътрешен министър посочи: "Не знам какво по-естествено има от това да кажеш: "Няма, Няма и Няма!", когато от теб искат да признаеш Косово, да се отречеш от Република Сръбска и да въведеш санкции срещу Русия".

Отказът от санкции за Русия препъна Сърбия за членство в ЕС

Отказът от санкции за Русия препъна Сърбия за членство в ЕС

ЕП иска прекратяване на преговорите за присъединяване на страната

Той заяви, че според него приятелството с Русия е от най-голямо значение и без него Сърбия рискува да изчезне физически.

"Нито един, който е обичал Русия, не е мразил Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия", убеден е Вулин.

По негови думи ЕС като обединение е част от миналото. Със загубата на политическата си независимост страните от ЕС се превърнаха в територия, а не в държави, изтъкна той.

Сърбия и Русия взаимно ще се консултират за външните си политики

Сърбия и Русия взаимно ще се консултират за външните си политики

Двете страни подписаха споразумение на срещата на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

Що се отнася до Косово и предложението на Франция и Германия за разрешаването на този въпрос, Вулин подчерта, че само физическото разделение с албанците и ясно очертана граница ще попречи на създаването на "Велика Албания". Тогава на дневен ред щял да се постави въпросът и за обединението на сърбите.

Вулин нарече косовския премиер Албин Курти "страхливец, който е готов да взима решения, които предизвикват насилие".

Напълно съм убеден, че албанците ще се опитат със сила да превземат северната част на Косово, подчерта Вулин.

Без пробив в преговорите между Сърбия и Косово

Без пробив в преговорите между Сърбия и Косово

Напрежението между двете държави отново избухна заради спорно правило