Прессекретарят на Пентагона бригаден генерал Пат Райдър потвърди, че 900 войници са в процес на разполагане в Близкия изток, за да засилят присъствието на страната в региона, включително оператори за противовъздушна отбрана.

Това разкри АП.

"Те включват сили, които се подготвят да бъдат разположени и които са разгърнати в континенталната част на САЩ", каза Пат Райдър.

Той все пак поясни, че войниците не се изпращат в Израел. Решението дойде на фона на многократни атаки срещу американски бази и войски в региона.

Освен това представител на Пентагона обяви, че Вашингтон ще прехвърли две батареи за противоракетна отбрана Iron Dome на Израел, тъй като конфликтът продължава да бушува между Хамас и израелската армия.

Прессекретарят на Министерството на отбраната на САЩ бригаден генерал Пат Райдър каза, че това, което той описа като различни военни организации, свързани с Иран, е атакувало войските на Вашингтон, разположени в Ирак, най-малко 12 пъти и тези в Сирия най-малко четири пъти през изминалата седмица.

Говорейки на пресконференция, Райдър настоя, че атака, която такива групи са се опитали да извършат срещу американските войски в град Ебрил, е била неуспешна. Той също така заяви, че при всички опити за удар през последните няколко дни са били ранени само няколко войници.

Революционната гвардия на Иран набира доброволци за Газа

Революционната гвардия на Иран набира доброволци за Газа

Пропагандна кампания на режима на аятоласите сред населеnieто

Коментарите на Райдър дойдоха, след като група, наречена Ислямска съпротива, публикува в Telegram, че е атакувала американската военновъздушна база Ал-Асад по-рано през деня.