Седем американски военни самолета са провели разузнавателни мисии в Източното Средиземноморие край бреговете на Сирия, където се намират руската военновъздушна база Хмеймим, както и руската военноморска база в Тартус. Това показват данните от наблюдението на полетите на военната авиация, които са публикувани в "Туитър" профила на Mil Radar.

Тръмп само "плямпа", САЩ нямат военна готовност да ударят Сирия

Тръмп само "плямпа", САЩ нямат военна готовност да ударят Сирия

Това става ясно от разстановката на силите в Източното Средиземноморие

Става въпрос за шест разузнавателни самолета P-8A Poseidon за борба с подводници на военноморските сили на САЩ, които са излетели от военновъздушната база Сигонела на италианския остров Сицилия, както и за самолет за радиоелектронно разузнаване EP-3E Aries II, който е излетял от база на гръцкия остров Крит.

Вчера американската телевизия CNBC, позовавайки се на източник, започнат със ситуацията, съобщи, че САЩ са се насочили към осем обекта в Сирия, които да бъдат ударени. В списъка на целите влизали две военни летища, изследователски център и предприятие, за което се предполага, че е свързано с производството на химически оръжия.

От Белия дом тази нощ обявиха, че американският президент Доналд Тръмп не е взел окончателно решение за удар срещу Сирия, като се разглеждат различни варианти както за начина на отговора, така и за времето, когато ударите да бъдат нанесени. Самият Тръмп вчера обяви, че не е казвал кога ще бъде нанесен удар срещу Сирия: това можело да стане "или съвсем скоро, или не съвсем скоро".

САЩ планират да поразят 8 цели в Сирия

САЩ планират да поразят 8 цели в Сирия

Сред целите са две летища, изследователски център