Главният изпълнителен директор на нискотарифната авиокомпания Ryanair Майкъл О'Лиъри порица английската система за карантина за пътници, като разкритикува остро карантините като цяло като "неизпълними".

Той също така отбеляза, че ирландската авиокомпания очаква коефициентът на натоварване на полетите ѝ през ноември да бъде около 60%.

Всички пристигащи във Великобритания трябва да се подложат на 14-дневна самоизолация (5 дни, ако имат отрицателна проба за коронавирус), с изключение на списъка "коридор за пътуване", който включва Ирландия. Според информациите в медиите обаче ограниченията ще приключат до Коледа, за да могат британците да пътуват до високорискови страни, за да посетят своите роднини.

През юни бизнесменът коментира ситуацията в Обединеното кралство, заявявайки, че карантинната система "ще нанесе изключителни щети на британския туризъм", като добави, че тя също ще се окаже "безполезна и неефективна".

Докато Ирландия е регистрирала над 70 000 заразени с новия коронавирус (COVID-19) и 2000 починали, броят на заразените с коронавируса във Великобритания е над 1,5 милиона души. Великобритания също така има най-много починали в Европа, като по този показател се нарежда на пето място в света, след като над 55 000 души починаха от COVID-19, като Англия е центърът на заразата.

Великобритания трябваше да бъде блокирана за един месец на фона на голям скок на броя на заразените и починалите от коронавирус. Очаква се обаче страната да се върне към тристепенна система през следващия месец, като ограниченията варират в различните райони, в зависимост от епидемичната ситуация.

Борис Джонсън обяви нови мерки, заменящи блокадата

Борис Джонсън обяви нови мерки, заменящи блокадата

Националната блокада в Англия е до 2 декември