Швейцарските власти все още не са решили дали да затворят въздушното пространство над Женева по време на срещата на върха на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън, предаде ТАСС.

Агенцията се позова на официалния представител на швейцарското Федерално министерство на отбраната, защитата на населението и спорта Стефан Хофер.

Русия охлажда превишените очаквания за срещата Путин-Байдън

Русия охлажда превишените очаквания за срещата Путин-Байдън

"Няма как да се очаква някакъв напредък в постигането на разбирателство"

"Не мога да потвърдя това, тъй като Федералният съвет все още не е взел решение по отношение на това предположение. Няма официално решение ", каза Хофер.

По-рано медиите съобщиха, че швейцарските власти подготвят засилени мерки за сигурност за предстоящата среща на президентите на Русия и САЩ в Женева, в частност се разработват подробности за пълно или частично блокиране на въздушното пространство.

Байдън: САЩ не търсят конфликт с Русия, но не толерират провокациите

Байдън: САЩ не търсят конфликт с Русия, но не толерират провокациите

Ще потвърди сътрудничеството с европейските партньори

На 25 май Кремъл и Белият дом потвърдиха, че държавните глави ще се срещнат на 16 юни в Женева. Американският лидер Джо Байдън предложи провеждането на преговори в трета държава по време на телефонен разговор с руския си колега, който се проведе през април тази година.