САЩ не търсят конфликт. Искаме стабилни и предсказуеми отношения, при които можем да работим с Русия по въпроси като стратегическата стабилност и контрола на оръжията. Ето защо действах незабавно за удължаване на новия договор СТАРТ за пет години и за укрепване на сигурността на американския народ и света. В същото време наложих и значими санкции за действия, които нарушават суверенитета на САЩ, включително намеса в нашите демократични избори. 

Президентът Владимир Путин знае, че няма да се поколебая да отговоря на бъдещи зловредни вредни дейности. Когато се срещнем, отново ще подчертая ангажимента на Съединените щати, Европа и съмишлениците на демокрациите да отстояват човешките права. 

Това написа американският президент Джо Байдън в своя статия, публикувана във Washington post.

Байдън не счита Путин отговорен за последните кибератаки срещу САЩ

Байдън не счита Путин отговорен за последните кибератаки срещу САЩ

Но проблемът ще бъде обсъден на срещата на 16 юни

Припомняме, че преговорите между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Джо Байдън са насрочени за 16 юни в Женева

В статията си, Байдън припомни за пътуването до Европа следващата седмица - първото му, откакто влезе в Белия дом. От сряда го очакват важни срещи с европейските му партньори в Г7 и НАТО. Пред тях той ще потвърди ангажимента за сътрудничество. 

Г7 договори 15% глобален корпоративен данък

Г7 договори 15% глобален корпоративен данък

Така ще бори нелоялни практики на компаниите за избягване на данъците