Американският президент Доналд Тръмп отговори на Хилари Клинтън в серия публикации в профила си в "Туитър", написани късно вечерта източно американско време.

Хилари Клинтън: Поемам отговорността за изгубените избори

Хилари Клинтън: Поемам отговорността за изгубените избори

Това не беше перфектна кампания

"Директорът на ФБР Коми беше най-доброто нещо, което някога се е случвало на Хилари Клинтън, тъй като той ѝ даде картбланш за много лоши дела! Фалшивата история "Тръмп/Русия" беше извинение, използвано от демократите като оправдание за загубата на изборите. Вероятно Тръмп просто проведе страхотна предизборна кампания", написа американският президент в "Туитър".

Публикациите на Тръмп в социалната мрежа идват, след като Хилари Клинтън в интервю за CNN пое лична отговорност за неуспеха си на президентските избори, но същевременно посочи като фактори за загубата си и намесата на Русия в изборите чрез "Уикилийкс" и писмото от директора на ФБР.

Коми ще се яви пред сенатската комисия по-късно днес, където ще му бъдат зададени въпроси за намесата на Русия в американските избори и защо той е решил да обяви, че ФБР отново разследва имейлите на Клинтън само дни преди изборите.