Предизборният щаб на кандидата на републиканците за президент Доналд Тръмп е удвоил разходите по предизборната си кампания през миналия месец, но въпреки това харчи далеч по-малко пари от съперничката си Хилари Клинтън, съобщава БиБиСи.

Нови финансови документи показват, че кампанията на Тръмп е похарчила около 18,5 млн. долара през юли. За сравнение, претендентката на демократите е изразходила 38 млн. долара.  

Разходите на кампанията на Тръмп остават забележително ниски до този момент в сравнение с предходни кампании, включително тези на Барак Обама и Мит Ромни през 2012 г. Похарчените от кандидата на републиканците 18,5 млн. долара са с повече от 10 млн. долара повече в сравнение с юни.

По отношение на набирането на средства, щабът на Тръмп е набрал 37 млн. долара през юли, в сравнение с 52 млн., набрани от Клинтън.

През август се отчита скок в разходите на Тръмп, като през миналата седмица са отделени 5 млн. долара за първите реклами по телевизията. Кампанията на Клинтън е започнала да се рекламира по телевизията преди два месеца и е похарчила повече от 60 млн. долара досега.

Щабът на Клинтън е съставен от около 700 души, около 10 пъти повече от тези на Тръмп.