Президентът на САЩ Доналд Тръмп избухна заради продължаващото разследване за импийчмънт в серия от туитове, в които обвинява разследващите, че са "човешка измет", съобщава "Индипендънт".

"Лъжите на корумпирания политик Адам Шиф нарастват с всеки изминал ден. Продължавайте да се борите силни републиканците, вие си имате работа човешка измет .... в на най-несправедливите изслушвания в американската история", пише Тръмп. 

Избухването на Тръмп е преди свидетелски показания на Фиона Хил, служител на Национална сигурност, която се очаква да критикува опитите на републиканците да популяризират теория, че именно Украйна, а не Русия, се меси в президентските избори през 2016 г. в САЩ.

И след като Гордън Съндланд, американският посланик на ЕС и виден донор на Тръмп, нанесе сериозен удар в битката на президента срещу импийчмънта, като обяви, че директно притиска Украйна да разследва Джо Байдън, неговия политически съперник.

Съндланд потвърждава договорка на Тръмп със Зеленски, "услуга за услуга"

Съндланд потвърждава договорка на Тръмп със Зеленски, "услуга за услуга"

Процесът би бил "по-прозрачен", ако Държавният департамент предостави документи

По-рано Тръмп се появи по "Фокс нюз" и разкри, че е помолил шефа на Apple Тим Кук да помогне за изграждането на 5G мрежови възможности в САЩ.

"Републиканската партия и аз вчера имахме велик ден по отношение на фалшивия импийчмънт. И все пак, когато се прибрах в Белия дом и проверих новините в голяма част от телевизиите ... репортажи за едно и също събитие - Фалшиви и корумпирани новини", написа Тръмп.

Снимка 453900

Източник: EPA/БГНЕС

"Боб Мълър, след две години и 45 милиона долара, прегледа всичките ми финансови средства и моите данъци и не намери нищо. Сега ловът на вещици продължава с местните прокурори на демократите в Ню Йорк да преразглеждат всяка финансова сделка, която съм правил някога", продължава той.

"Това никога досега не се е случвало с президент. Това, което правят, не е законно. Но аз съм чист и когато пусна финансовия си отчет (решението е мое) някъде преди изборите, той ще покаже само едно - че съм много по-богат, отколкото хората дори си мислят - и това е хубаво нещо, работа, работа, работа", обяснява американският президент.

По сумите му, "през целия си живот наблюдавам как хората правят телефонни разговори. Слухът ми е страхотен. Никога когато съм гледал човек, който провежда разговор и не е на високоговорителя, не съм успявал да чуя или разбера разговор. Дори съм се опитвал, но безуспешно."

Импийчмънтът в центъра на дебата между кандидат-президентите на Демократическата партия

Импийчмънтът в центъра на дебата между кандидат-президентите на Демократическата партия

Иначе се сблъскаха прогресивни и умерени