Считаният за фаворит сред кандидатите на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не изключва възможността Великобритания да напусне ЕС. По думите му, "на базата на това, което е чул", той смята, че има вероятност страната да напусне Общността и "има много проблеми", предаде The Telegraph. Пред Washington post, медийният магнат разкри възгледите си по някои външнополитически въпроси. 

Тръмп обаче отклони въпроса дали смята, че за Лондон е по-добре или по-зле да е извън Съюза. Той отказа да коментира вътрешни въпроси за Великобритания и препоръча такива да бъдат задавани на британските политици. 

Също така коментира НАТО, като заяви, че САЩ трябва да редуцират участието си там, тъй като "съюзниците му в Пакта не правят нищо". По думите му, НАТО струва прекалено скъпо на страната, въпреки че защитава Европа. 

Той даде пример с Украйна и запита защо страни като Германия не й помагат, а винаги САЩ трябва да са първи в това и се въвличат в конфликти с Русия, които могат да доведат до Трета Световна война. 

Също така запита защо се финансират отново и отново училища в Ирак, които биват взривявани, а не се строят такива в Бруклин. Да, знам, че съществува и свят отвън, но ние трябва да помислим и за себе си, заяви той.