Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини един от кандидатите на демократите Хилъри Клинтън в наивност относно тероризма, предадоха световните информационни агенции. 

Повод за критиките му стана падналия самолет на EgyptAir с 66 души на борда.  Една от версиите за катастрофата е терористичен акт. 

Тръмп припомни своето настояване за забрана на мюсюлманите да влизат в САЩ, което смята да изпълни, ако спечели изборите. Той го предложи след атаките в Париж и Брюксел, като също така припомни и 9/11, празнуван от много изповядващи тази религия. 

То му спечели критики и сред редиците на собствените му съпартийци, а бившият държавен секретар го обвини, че с такива изказвания помага на екстремизма. 

"Попитайте Клинтън кой взриви самолета?", запита Тръмп и обяви за "навност" да не се свърже трагедията с тероризма.  Според него, случилото се е било предотвратимо. 

Според него, Клинтън има лоша преценка и това я прави неподходяща за поста президент на САЩ в такива трудни за света времена. 

По-рано Клинтън пък обяви опонента си за недостатъчно квалифициран за държавен глава. Всъщност, тя коментира самолетната катастрофа като терористичен акт, въпреки че това не е потвърдено.