Президентът на САЩ Доналд Тръмп е "отворен за посещение" в Москва. Това обявиха от Белия дом, цитирани от американските медии.

Според изявлението Тръмп "очаква с нетърпение да се срещне с президента Путин във Вашингтон в началото на следващата година" и "е отворен за посещение в Москва при получаване на официална покана".

Путин готов да отиде във Вашингтон, покани Тръмп в Москва

Путин готов да отиде във Вашингтон, покани Тръмп в Москва

"Ние сме готови за такива срещи"

Американският президент първоначално покани руския си колега във Вашингтон след тяхната среща в Хелзинки, но реши да отложи срещата заради продължаващото разследване относно намесата на Русия в американските президентски избори.

"Президентът смята, че следващата двустранна среща с президента Путин трябва да се състои след края на лова на вещици за намесата на Русия, така че се съгласихме да се проведе в началото на следващата година", заяви по-рано съветникът по националната сигурност на Тръмп - Джон Болтън.

По-рано днес Путин обяви, че е поканил американския си колега в Москва и че и двамата били готови за последващи срещи помежду си, но че условията трябва да бъдат правилни, за да бъде проведена среща.

Путин и Тръмп се срещнаха в Хелзинки по-рано този месец, но Тръмп беше изправен пред буря от критики вкъщи заради начина, по който се държа по време на нея.

Путин посочи, че телефонните разговори между Москва и Вашингтон са недостатъчни и че двете страни трябва да се срещат, за да разговарят по въпроси като ядреното споразумение с Иран, конфликтите в Близкия изток и договорите за контрол на въоръженията.