Най-голямата криза в историята на САЩ. Така американският президент (2016-2020 г.) Доналд Тръмп определи проблема с мигрантите, съобщава "Асошиейтед прес".

Той предупреди, че милиони нелегални мигранти пресичат националната граница и липсата на контрол бързо превръща страната в "черната дупка на човечеството".

Убийци, наркотрафиканти и всякакви престъпници съставляват голяма част от тази огромна миграционна вълна, подчерта Тръмп и допълни, че десетки хиляди души пристигат от Хаити и Африка - "дори повече, отколкото от Южна Америка" и "не се прави нищо", за да бъдат спрени.

Решение на демократите за миграционна реформа забуксува

Решение на демократите за миграционна реформа забуксува

Ключов доклад в Сената

Не се контролират, не им се правят изследвания, могат да правят каквото искат и да отидат където искат, заяви бившият държавен глава, който изтъкна, че това не е просто гранична криза, а "критична криза".

Предвижда се до края на годината броят на задържанията по южната граница на САЩ да достигнат 1,85 млн., надскачайки рекорда от 2000 г., когато да били задържани 1,64 млн. мигранти.

Напливът на граждани на Хаити е особено притеснителен за американските власти, които вече започнаха да ги депортират. Точката с най-високо напрежение в момента е мост в граничната местност Дел Рио в щата Тексас. В петък мигрантите там достигнаха 13 700 души, като повечето от тях бяха именно родом от Хаити.

20-годишен връх удариха задържаните мигранти по границата САЩ-Мексико

20-годишен връх удариха задържаните мигранти по границата САЩ-Мексико

Един от проблемите, с които се сблъсква администрацията на Байдън