Партията на европейските социалисти (ПЕС) приветства избора на Удо Булман за председател на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Вчера досегашният зам.-председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП и евродепутат от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Удо Булман спечели подкрепата на социалистите в ЕП. До избора на нов лидер се стигнар след като досегашният лидер Джани Питела беше избран в италианския Сенат в началото на март.

Станишев предупреди Жозеф Дол да внимава как определя българските социалисти

Станишев предупреди Жозеф Дол да внимава как определя българските социалисти

Уточнява, че социалисти в Европа и в България съществуват и те са на мястото си, за да следят за интересите на гражданите

Сред приоритетите на Булман са общи инициативи с ПЕС, които да мобилизират прогресивните партии в Европа да отстояват общите про-европейски политики и позиции, както и засилване на връзката между гражданите и случващото се в Брюксел.

Той добави, че ключова битка за справяне с предизвикателствата в Европа е борбата срещу неравенствата - икономически, социални, териториални и между половете, както и срещу разделителните линии в Европа - противопоставянето между запад и изток, нови и стари държави членки, малки и големи страни.

Със специално изявление лидерът на ПЕС Сергей Станишев поздрави Удо Булман. По думите на Станишев Булман има всички необходими качества да води Групата на социалистите в ЕП в този ключов период.

Станишев се обяви против поетапно влизане в Шенген

Станишев се обяви против поетапно влизане в Шенген

Би било пореден прецедент в блокирането на страната по пътя към ядрото на ЕС

"Предстоят ни много битки, в които ще имаме нужда от пълна мобилизация, а той е истински боец за социална справедливост и равенство - две основни за ПЕС цели. Като евродепутат, Удо положи много усилия в борбата за по-социална Европа. Уверен съм, че той ще продължи политиката на ясно разграничение между социалистите и консерваторите в Европа", допълни Станишев.