Около 40 населени места в Белгородска област са били ударени от украинските въоръжени сили, а 11 души са ранени, съобщи Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, цитиран от "БиБиСи". Най-много жертви има в градския район Шебекински, където бяха ранени осем цивилни, шестима от които са хоспитализирани.

За да атакуват населени места в четири области и три градски района на Белгородска област, украинските въоръжени сили използват около 50 дрона и 150 боеприпаса и снаряда на ден.

Нанесени са щети на 10 жилищни блока, два от които са се запалили, около 20 частни жилища, два инфраструктурни обекта, един социален обект и няколко търговски обекта, електропровод и над 15 автомобила, написа служителят в канала си в Telegram.

Гладков не говори за сухопътни битки в региона в този доклад, но по-рано днес той каза, че голяма част от жителите на Краснояружкия район, граничещ с Украйна, "решили да се евакуират сами" през нощта.

Ден преди това имаше разпръснати съобщения, че украинските военни вероятно провеждат операции не само в Курска област, където вече са успели да настъпят приблизително 30-35 км навътре в руската територия, но и в Белгородска област, като до момента няма точна информация за това.

Въздушна тревога над Курска и Белгородска област

Въздушна тревога над Курска и Белгородска област

За масирана атака тази нощ докладва руското МО