В САЩ коментират безопасно ли е да се отсяда в хотел след облекчаване на мерки. Зависи от предпазните мерки, които вие и хотелът предприемате, пише АП.

Най-добре е да се обадите предварително, за да разберете как работи мястото, което обмисляте, за да сведе до минимум риска от COVID-19. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията предлагат да попитате дали персоналът носи маски за лице например и дали имат засилени практики за почистване.

За да успокоят потенциалните гости, много хотели - от луксозни курорти до бюджетни марки - споделят промените, които правят на своите уебсайтове.

Новите практики могат да включват добавяне на машини за дезинфекция на ръце във фоайета, дезинфекция на повърхности като бутони на асансьора и по-често премахване на допълнителни предмети в помещения, като химикалки и хартия.

Закуската на бюфет може да бъде заменена и с предварително опаковани ястия.

Веднъж стигнали в хотел, д-р Алберт Ко от училището за обществено здраве в Йейл коментира, че гостите трябва да продължат да следват насоките за социално дистанциране, тъй като вирусът се разпространява главно от контакт между хора.

Вечеряйте навън, ако е възможно, препоръчва той и не влизайте в асансьори.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията също препоръчват да се използват стълбищата, когато е възможно, и да се намали използването на общи части.

ЕК пуска уебсайт за безопасно възобновяване на пътуването и туризма в ЕС

ЕК пуска уебсайт за безопасно възобновяване на пътуването и туризма в ЕС

Предлага информация относно схемите с ваучери за патронаж